Wanneer kan ik van LeaseMediator gebruik maken?

U heeft een leasecontract afgesloten voor zakelijke of privé doeleinden, maar gedurende de looptijd van het leasecontract verandert uw situatie en wilt u eigenlijk en zo goedkoop mogelijk van het leasecontract af. In dit geval kunt u gebruik maken van LeaseMediator!

Het is altijd een bijzonder moment: Het moment dat je een nieuwe leaseauto uit mag zoeken en je hier de komende 4 of 5 jaar in gaat rijden. Je verwacht dat je werksituatie de komende tijd stabiel blijft en je privé situatie is ook stabiel. Kortom: op korte termijn zijn er geen verwachtingen voor grote veranderingen. Het mooie aan de toekomst is alleen dat deze vaak niet te voorspellen is en je altijd in een situatie terecht kan komen waarin je moet bijsturen of anders moet gaan handelen dan dat je verwacht had.

Bij het afsluiten van een leasecontract ga je er in principe niet vanuit dat je het contract tussentijds wil inleveren, maar helaas kan dit door onverwachte gebeurtenissen wel aan de orde komen. Op dat moment is het overdragen van jouw contract het meest interessant.

Waar kunt u aan denken?

Stel je voor: Je hebt voor de komende vier jaar een auto in gebruik genomen middels een private leaseconstructie. Maar na 2 jaar volgt er gezinsuitbreiding, gaat je relatie uit en had je je budget ingericht op twee salarissen, besluit je een ander huis te kopen of besluit je je hypotheek over te sluiten om gebruik te maken van de aantrekkelijke rente die er op dat moment is. Dan word je ineens geconfronteerd met een veranderende situatie. Is deze private lease auto dan nog wel zo handig? Je krijgt namelijk altijd een BKR notering die meegenomen zal worden in het afsluiten van je hypotheek. Daarnaast had je misschien toch liever een 5-deurs gehad in plaats van de 3-deurs die je nu hebt. Het is immers toch ook beter voor de rug als je de Maxi-Cosi op de achterbank kan zetten zonder helemaal over je voorstoel heen te moeten bukken.

In dit soort gevallen wil je graag van je lopende contract af, maar hiervoor presenteert de leasemaatschappij vrolijk de rekening voor het voortijdig beëindigen van het contract. Daar had je al helemaal niet op gerekend. Op dat moment is het overdragen van jouw contract via LeaseMediator het meest interessant. Snel, makkelijk en goedkoop jouw leasecontract aanbieden zodat iemand anders deze kan overnemen.

Zakelijk

Hetzelfde geldt voor de zakelijke kant. We kunnen allemaal weleens te maken krijgen met die droombaan die voorbij komt, maar waar je niet op kan solliciteren omdat je net een nieuw leasecontract hebt afgesloten. En zo zijn er meer situaties waarin je terecht kan komen als werkgever en werknemer waardoor je huidige leasecontract je niet meer past. Neem de volgende voorbeelden:

  • Werknemer wil graag switchen naar een elektrische auto met een lage bijtelling
  • Werknemer kiest door het meer thuis werken vanwege COVID-19 voor een mobiliteitsbudget
  • Werkgever wil vanwege de COVID-19 crisis wat auto’s afkopen
  • Werkgever heeft een leaseauto over omdat werknemer uit dienst gaat
  • Privé situatie werknemer verandert, waardoor een andere auto noodzakelijk is (denk aan gezinsuitbreiding)
  • Door promotie heeft werknemer de mogelijkheid om een andere klasse auto te rijden, maar heeft nog een langdurig contract

In dit soort situaties wil je als werkgever, maar ook als werknemer flexibel blijven. Echter, met de huidige leaseoplossingen van de leasemaatschappijen heb je vaak te maken met kosten en een ander belang. De meest interessante optie, als het lukt, is het vinden van een nieuwe leaseauto waarbij werknemer/werkgever kiest voor flexibiliteit, de lage bijtelling en het interessante aanbod. Zeker als startende ondernemer wil je je niet voor de langere termijn vastleggen.

Op zoek naar een Leasecontract?

Tot slot kunt u ook gebruik maken van LeaseMediator wanneer het u interessant lijkt om gebruik te maken van een lease auto, maar u hier niet voor een looptijd van vier of vijf jaar aan vast wilt zitten. In dit geval kunt u op LeaseMediator zoeken in het aanbod naar een auto en looptijd die bij u past. Zo kunt u gebruik maken van het gemak en comfort van een lease auto, zonder voor langere tijd ergens aan vast te zitten. Gewoon eens kijken hoe het bevalt!