Hoe helpt sponsoring bij overname van een leasecontract?

Op LeaseMediator wordt veel gesproken over een sponsoring welke beschikbaar gesteld kan worden, maar wat bedoelen we hier eigenlijk mee?

Sponsoring is eigenlijk een investering van de klant/particulier, die van het leasecontract af wil. Anders dan de afkoopkosten of een andere reden kan een klant besluiten om het voor een overnemende partij zo interessant mogelijk te maken om zijn of haar leasecontract door te zetten. Hierdoor kan iemand besluiten om een sponsoring (altijd een geldbedrag in €) toe te passen. Dit is simpel gezegd een bonus welke zij beschikbaar stellen als u het contract overneemt middels de bemiddeling.

Kies voor een beperkte investering in plaats van hoge afkoopkosten om overname van uw leasecontract aantrekkelijk te maken

Een voorbeeld hiervan is het volgende: Als ik mijn lopende leasecontract vroegtijdig wil aflossen, moet ik een boete van €4000,- betalen aan de leasemaatschappij. In plaats daarvan zet ik mijn leasecontract ter overname op LeaseMediator, waarmee ik bij een succesvolle overname €4000,- zal besparen op mijn afkoopboete. Om het leasecontract wat ik ter overname aanbied aantrekkelijk te maken voor een eventueel overnemende partij, kan ik ervoor kiezen om bijvoorbeeld €1000,- aan te bieden aan degene die mijn contract wil overnemen. Op deze manier kost het mij slechts €1000,- om van mijn leasecontract af te komen, in plaats van €4000,-. Dit wordt sponsoring genoemd.